Sposób przygotowania

Krokieciki warzywne

Miały byc w sezamie ale sezam ptaszki zjadły:)

Składniki:

85g ryżu długoziarnistego

2 duże ziemniaki

sól i pieprz

2 czerwone cebule drobno posiekane

1 ząbek czosnku wyciśniety

4 łżki świeżej natki pietruszki

bułka tarta lub ziarna sezamu

olej do smażenia



Ugotować i odcedzić ryż.Ugotować ziemniaki odcedzić i ubić na puree.Wymieszać ryż z puree, cebulą, czosnkiem , pietruszką i przyprawami

Uformować kotlety obtoczyć w bułce i smażyć przez ok 3min obracając aż staną się chrupiące i brązowe

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smakowicie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !