Sposób przygotowania

Przygotowujemy farsz: ugotowane ziemniaki i twaróg przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy podsmażoną cebulkę, rozrywamy saszetki z miętą i wsypujemy zawartość do farszu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Miętę dodaję do zaostrzenia smaku farszu.

Z mąki, wody i soli zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienki placek, wycinamy krążki. Na kółka nakładamy farsz ( ja przygotowuję sobie kulki ) i dokładnie zlepiamy brzegi.

Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobina oleju. Wrzucamy pierogi na wrzątek i gotujemy od wypłynięcia około 5 minut. Ja sprawdzam czy ciasto jest miękkie palcem, nabieram pieroga łyżką cedzakową i po protu dotykam czy ciast jest już mięciutkie. Jeżeli tak to wykładam pierogi. I w ten sposób gotujemy wszystkie pierogi.

Układamy pierogi na talerz i okraszamy boczkiem podsmażonym z cebulką.

Komentarze

  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ciekawy przepis
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam takie pierogi
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ha, ha ja też
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ruskie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    ech, pyszności :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    nasze ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !