Sposób przygotowania

Kości myjemy i nastawiamy wywar zbierając powstałe burzyny. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gdy wywar jest już czysty dodajemy warzywa i ziemniaki. W osobnym garnku gotujemy poszatkowaną kapustę. Gdy jest miękka dodajemy odcedzoną do zupy. Gotujemy całość około 10 minut. Gotową zupę posypujemy natką i na środek kładziemy łyżkę śmietany. Kości możemy obrać i wrzucić do zupy, albo dać domownikom do poskubania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię kapuśniaki, ale z włoskiej nie robiłam jeszcze
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ale super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ja też takiej jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !