Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ostudzić. Pomidory pokroić na ósemki, rzodkiewki na plastry, szczypior - posiekać.

W szklanym naczyniu wymieszać majonez z jogurtem naturalnym. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Na dużym okrągłym talerzu układać tworząc okręgi od strony zewnętrznej: różyczki brokuła, pomidory na przemian z rzodkiewką i na samym środku sos. Posypać szczypiorem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zdrowe jedzonko;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Zdrowe i smaczne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Bardzo lubię połączenie warzyw i sosu czosnkowego:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Lekka i pełna witamin kolacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Samo zdrowie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    extra aranżacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    koniecznie jeszcze kalafior

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !