Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru, aż staną się płynne. Zalać ciepłym mlekiem i rozpuszczonym masłem. Dodać mąkę, resztę cukru, jajka, sól. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, ciasto wylać na natłuszczoną i wysypana bułką tarta blachę. Pozostawić na 2 -3 godziny w ciepłym miejscu. Wysypać gęsto bakalie na wierzch. Piec ok. 45 min w temp. 200°.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    fajny przepis,muszę wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Proste w przygotowaniu i pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajne bo takie łatwe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !