Sposób przygotowania

Mleko zagotować. Cukier utrzeć z 2 żółtkami i 1 całym jajkiem na białą pulchną masę. Pod koniec ucierania dodawać stopniowo gorące mleko. Pozostawić masę na małym ogniu i stale mieszając podgrzewać do zgęstnienia.
Po oziębieniu dodać pół szklanki zblenderowanych truskawek.Zmiksować i zamrozić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    jeszcze nigdy takich nie robiłam :) ciekawe jak smakują :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zimno:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    spróbujemy jak wychodzą :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !