Sposób przygotowania

CIASTO W mikserze ubijamy białka. Dodajemy do tego cukier. Później gdy to ubijemy łyżką wmieszać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao. Przelać na wysmarowaną margaryną Kasią brytfannę i piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Gdy się upiecze odstawić żeby ostygnęło i przeciąć wzdłuż na pół.
BUDYŃ: Wszystkie składniki upiec na parze. Podstudzić. Margarynę zmiksować i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Tak powstałą masą przełożyć połowę ciasta, i przykryć drugą połową. Następnie polać roztopioną czekoladą lub kupiona polewą czekoladową. Ciasto pokroić w kwadraty i robić na każdym kleksy.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super ta wz:)ja jeszcze nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ja WZ-kę robię zupełnie inaczej. To moje ulubione ciasto.
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    dawno nie robiłam:( muszę zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !