Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka tymiankowe na grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżka
sól do smaku
sos sojowy 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka tymiankowe na grilla

Oliwę łączymy z papryką słodką, sosem sojowym, solą i dokładnie mieszamy. Następnie udka dokładnie smarujemy marynatą i posypujemy obficie tymiankiem. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie grillujemy je na rumiano. Zamiast udek można użyć też skrzydełek. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 30.06.2012 10:35
Mam wielką ochotę na tak przygotowane mięsko z grilla.
tomek18 17.09.2011 11:08
pyszności:)
Grażyna13 18.08.2011 15:20
Muszę wypróbować :)
Izabela/bella81 12.07.2011 15:22
WYGLĄDAJĄ ZACHĘCAJĄCO :)
Karolina69 27.06.2011 13:28
uwielbiam udka
monika154 25.06.2011 07:12
smaczne mniam
iwa643 20.06.2011 06:33
ciekawe
Agnieszka_B 19.06.2011 15:01
Fajny pomysł na wykorzystanie tymianku... zwłaszcza, że ostatnio bardzo polubiłam tę przyprawę:)
bami 19.06.2011 12:19
Interererere xD Jakbym miała grilla albo patelnię do grillowania, to z pewnością bym wypróbowała, zwłaszcza, że wczoraj kupiłam udka na dzisiejszy obiad :)
agnieszka137 19.06.2011 11:12
świetne; takie chrupiące; przepis super!
Jolanta_P-S 19.06.2011 09:05
Jakoś jeszcze nie przekonałam się do tymianku. Ale fajnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak