Sposób przygotowania

Kurczaka , marchew, pietruszkę, seler , por, ziele angielskie, liść laurowy , kostkę bulionową – zalać wodą i gotować 40 minut .W tym czasie ugotować ziemniaki w mundurkach , obrać i pokroić w plastry ( lub pół plasterki ). Ogórki pokroić w cienkie słupki i dusić na maśle 5 minut – wsypać koper i jeszcze 32 minuty podsmażać. Z wywaru wyjąć mięso i warzywa ( można je użyć na pierogi, paszteciki, krokiety ). Do wywaru dodać duszone ogórki z koprem , ziemniaki i kawałek pokrojonej marchewki z wywaru. Gotować 10 minut. Dodać śmietankę .Doprawić pieprzem i przyprawą do zup.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Pychotka!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    do wypróbowania
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ależ ta zupka musi być pyszna!!!!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo lubię ogórkową :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !