Sposób przygotowania

Na roztopione masło wrzucamy pokrojoną cebulkę, marchewkę i różyczki kalafiora- podsmażamy.
Zalewamy mlekiem i wodą ( około 1 l) dodajemy kostki rosołowe.
Gotujemy aż kalafior będzie miękki- zagęszczamy śmietaną z mąką- wsypujemy posiekany koperek i przyprawy- mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelecja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    smaczna jest na pewno
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Koniecznie muszę wypróbować przepis na tę zupę, bo prezentuje się wyśmienicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Zupa przepyszna.
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    kalafiora mam, kopwerek tez to chyba dziś zrobię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zupa wygląda bardo zachęcająco
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    muszę taką zrobić:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    na święta super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !