Sposób przygotowania

Schab myjemy i osuszamy, kroimy w paski i wrzucamy na rozgrzany olej na patelnię - smażymy około 15-20 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami.

Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Na patelnię najpierw dodajemy cebulę i smażymy parę minut. Następnie dodajemy pieczarki. Całość podlewamy odrobiną wody i dusimy. Całość powinna smażyć się około 40-50 minut, aż mięso będzie miękkie.

Gdy mięso z cebulą i pieczarkami będzie już podduszone dodajemy resztę wody. Osobno w garnuszku mieszamy śmietanę, mąkę, musztardę i odrobinę papryk. Dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze chwilę na małym ogniu.

Gotowe danie posypujemy drobno pokrojonymi w kostkę ogórkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !