Sposób przygotowania

Składniki na ciasto dokladnie zmiksować i usmażyć naleśniki (wychodzi 14, średn. 28cm)
Suszone grzyby należy namoczyc dzien wcześniej. Gdy namokną gotujemy aż zmiękną. Kapustę płuczemy, gotujemy do miękkości. Odcedzamy, kroimy na drobne kawałki (by się nie ciągnęła). Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy kapustę i grzyby (najlepiej je wczesniej pokroić). Dusimy około 30 minut, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Przygotowany farsz rozsmarowujemy na naleśnikach i zawijamy krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej a nastepnie obsmażamy na oleju.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !