Sposób przygotowania

Mleko wymiesza z roztrzepanymi jajkami, cukrem waniliowym, szczyptą soli i cukrem. Dosyp mąkę, przesiewając ją przez sito i wymieszaj. Ciasto odstaw na 30 min., żeby zgęstniało.
Czereśnie, umyj, osusz, usuń szypułki i pestki, pokrój je na połówki. Gdy ciasto dobrze zgęstnieje dodaj do niego owoce i wymieszaj.
Śmietanę ubij na sztywno i wstaw do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, zamieszaj ciasto, aby podnieść owoce z dna naczynia. Nabieraj porcje i wylewaj je na patelnię. Smaż placki z obu stron na rumiano. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem, udekoruj bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczne,też takie zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !