Sposób przygotowania

Biszkopty wyłożyć w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszce. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodawać do niego po jednym żółtku i ciągle ucierać. Następnie dodawać porcjami twaróg ( ciągle ucierając). Gdy już twaróg będzie dodany należy dodawać po łyżce piany z białek i startą skórkę z cytryny, wsypać mąkę i wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopty. Piec przez co najmniej 60 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciekawy serniczek - nie robiłam nigdy na biszkoptach ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Zapowiada się pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !