Sposób przygotowania

Żółtka na biszkopt ucieramy z cukrem na puszystą masę i nie przerywając ucierania dodajemy 4 łyżki gorącej wody i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem.Dno tortownicy smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.Pieczemy biszkopt w piekarniku w 160 stopniach.Gdy ciasto ostygnie przekrajamy je na 3 części.Jaja i żółtka ubijamy z cukrem.Masło ucieramy na puch i cały czas ucierając dodajemy po łyżce ubitych jajek.Gotowy krem dzielimy na 2 części.Jedną mieszamy z drobno pokrojonym i starannie osączonym ananasem,drugą z pokruszoną czekoladą.Przekładamy krążki najpierw ciemną potem jasną masą.Wierzch tortu oblewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !