Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć na 30 minut do lodówki.Jabłka obrać,pokroić w kostkę,dodać cukier i sok z cytryny i dusić w rondelku kilka minut.Na koniec zagęścić 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w odrobinie zimnej wody.Wymieszać i wystudzić.Kawałek ciasta oderwać na kruszonkę.Resztą wylepić blaszkę natłuszczoną masłem i uformować wysoki brzeg.Spód nakłuć widelcem.Wystudzone jabłka wymieszać z rumem i rodzynkami.Rozłożyć na cieście.Wierzch posypać kruszonką.Piec w nagrzanym piekarniku 50 minut w temp ok.200 st.C

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    supersmaczny
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszniutki, uwielbiam jabłeczniki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    apetyczna
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę wypróbować ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Na jabłecznik to i ja się piszę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pysznie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    super placek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam jabłeczniki
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Warto spróbować ten przepis...
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    jabłecznik to moje ulubione ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszny jabłecznik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny placek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !