Sposób przygotowania

Żelatynę i galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody.Truskawki oczyszczamy płuczemy.Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.Truskawki dajemy do wysokiego naczynia dodajemy cukier i sok z cytryny i miksujemy następnie przecieramy przez sito i mieszamy z rozpuszczoną galaretą.Skórkę z cytryny dodajemy do jogurtu całość roztrzepujemy trzepaczką i łączymy z musem.Odkładamy szklankę śmietanki do dekoracji a resztę ubijamy na sztywno i ostrożnie mieszamy z masą truskawkową.Formę keksową wykładamy folią spożywczą wypełniamy przygotowaną masą.Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.Przed podaniem piankę wytrząsamy z formy i usuwamy folię.Resztę śmietanki ubijamy na sztywno przekładamy do szprycy i dekorujemy,przybieramy truskawkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !