Sposób przygotowania

Masło pokrojone w kostkę dodajemy do mąki dosypujemy cukier i siekamy nożem aż powstaną grudki,następnie dodajemy śmietanę i żółtko i zagniatamy.Ciastem wylepiamy dno i brzegi natłuszczonej formy,spód nakłuwamy i pieczemy 30 min w 200 stopniach.Żółtka jajek ucieramy z cukrem waniliowym na krem,ucierając dokładamy po łyżeczce serka i ajerkoniak,na koniec masę łączymy ze sztywną pianą z białek.Krem wykładamy na ciasto,równamy,przykrywamy połówkami truskawek i posypujemy migdałami uprażonymi na patelni i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciacho pyszne jeszcze trochę a bedziemy sie objadać takimi z dodatkiem truskawek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !