Sposób przygotowania

MASA CIEMNA:
W miseczce rozrabiamy 1 łyżeczkę żelatyny ze wrzątkiem (nie dużo wody). Dodajemy do tego kakao i śmietanę i dokładnie mieszamy.

* Jak dla mnie, to ciemna masa wyszła trochę za mało słodko, następnym razem dodam do niej cukier waniliowy.

Pucharki przechylami i opieramy o coś, wlewamy po skosie ciemną masę i zostawiamy do stężenia.

Gdy będzie gotowa dekorujemy plastrami bananów.

MASA JASNA:
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Dodajemy serek waniliowy i mleko. Dokładnie mieszamy. Wlewamy na ciemną masą i znowu zostawiamy do stężenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roksana3

    ale smacznie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !