Sposób przygotowania

Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, dodać mąkę, żółtko oraz szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Z ciasta zrobić kulki o średnicy 3 cm i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną odrobiną mąki blachę. W każdej kulce zrobić otwór do którego włoży konfiturę. Z białka ubić pianę i posmarować kulki. Piec ok. 20 min. na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ciekawy pomysł:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    ale pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pomysłowe wykonanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !