Sposób przygotowania

Ryby najpierw czyścimy , wyfiletować i , głowy , płetwy i ogony dusimy chwilkę na masełku, potem dodajemy połowę włoszczyzny , przyprawy i zalewamy 2 litry wody i gotujemy na małym ogniu 20 minut. W tym czasie mięso z ryb zemleć przez maszynkę , do mięsa dodajemy jajka , posiekaną cebulę oraz bułkę tartą 2 łyżki. I całość dokładnie wyrabiamy doprawiamy solą , pieprzem . Z tej masy formujemy kuleczki i obtaczamy je od razu w mące . Zaś ugotowany wywar przecedzić , dodajemy pozostałe warzywa i zagotować . Do tego wywaru wkładamy kuleczki rybne i gotujemy 15 minut .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię taką:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawa..
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawa..
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawa..
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawa..
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    już niedługo będzie można taką zjeść:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !