Sposób przygotowania

ziemniaki myjemy, obieramy, płuczemy i gotujemy. z mąki , soli i mleka wyrabiamy ciasto. ziemniaki odcedzamy, studzimy. Cebule obieramy , kroimy w kostke, podsmażamy. Ostudzone ziemniaki i ser razem z cebulą przepuszczamy przez maszynke. doprawiamy solą i pieprzem, Ciasto wałkujemy , wycinamy krążki , na każdy nakładamy kulke farszu. lepimy pierogi sklejając boki ciasta. pierogi gotujemy w osolonej wodzie 5 minut od momentu w którym wypłyną do góry.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zlituj się, przecież to kolos! Nic dziwnego,że zrobiłaś tylko jednego!
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    na jakiej pani oceniła to podstawie, wie pani jaki był talerzyk, a nawet gdyby to moja sprawa jakiej on jest wielkości , pani może nawet sobie kieliszkiem robic i mnie to nie obchodzi jest pani po prostu złośliwa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    przepis ok

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !