Sposób przygotowania

Biszkopt
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i mąki. Wymieszać, wylać na małą blaszkę i piec ok 20 min w temp. 175 stopni.
Wierzch
Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki. Z cukru, 3 szklanek wody i soku z cytryny ugotować syrop i włożyć do niego gruszki. Gotować je ok 5 min., osączyć i ostudzić. Na biszkopcie rozsmarować krem czekoladowo-orzechowy np. (nutella, snikers), a na nim gęsto ułożyć gruszki.
Wierzch
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, lekko przestudzić, wymieszać z jogurtem. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym i wymieszać z jogurtem, wyłożyć tężejący krem na owoce. Wstawić do lodówki na 2 godz. Można posypać tartą czekoladą.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszne ciacho:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    zapowiada się smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dawno nie jadłam ciasta z gruszkami, mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Rzeczywiście prawdziwa pokusa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    oj pokusiłabym się na kawałeczek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    oj kusi kusi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    bardzo dobre ciasteczko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !