Sposób przygotowania

Kapustę obrać z pierwszych liści, obkroić głąb i sparzyć w lekko osolonej wodzie. Ryż ugotować z dodatkiem soli. Mięso mielone wymieszać z przestudzonym ryżem i przyprawić do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać na środku liścia kapusty i zwijać gołąbki. Na patelni rozgrzać troszkę tłuszczu i obsmażyć gołąbki, następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać wodą pozostałą od kapusty wymieszaną z przecierem pomidorowym. Zapiekać w piekarniku aż będą miękkie, powstały sos jeśli będzie zbyt rzadki można zagęścić wodą z mąką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    uwielbiam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszne są!
  • 0
    original
    Opublikowano

    LoLa

    ale głodna się zrobiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !