Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, podsmażyć na patelni, dodać pieczarki, podsmażyć razem, oprószyć sola i pieprzem i dusić pod przykryciem aż puszczą sok. Potem dodać mąkę wymieszaną z jogurtem, lekko rozprowadzać i podsmażać około 5-7 minut, dodać przyprawy. przestudzić farsz, ciasto francuskie kroić na prostokąty, układać farsz, zawijać, zlepiać rogi, zaciskać widelcem krokiety, smarować białkiem, posypać kminkiem piec w temp 200 stopni około 15 minut na złoty kolor. Podawać jako przekąskę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    rewelacyjny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Wyglądają znakomicie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł, ciasto francuskie bardzo ułatwia życie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    robiłam podobne i były super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    anemon - dopiero odkryłam na dobre ciasto francuskie - szybkie i efektowne jedzonko :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smacnze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smacnze
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Piękne Ci wyszły te krokieciki... I w dodatku muszą smakować rewelacyjnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    dzieki, fajna przekaska jak wpadna znajomi znienacka lub nie mammy pomyslu na przekąskę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !