Sposób przygotowania

Nie każdy lubi baby drożdżowe, nie każdy umie taką upiec. Moja propozycja jest pyszną alternatywą właśnie dla takich osób. Ananasa i rodzynki skropić rumem i odstawić na ok. 1 godzinę (w między czasie kilka razy przemieszać) a potem oprószyć mąką ziemniaczaną. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem zwykłym i waniliowym, cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Następnie dodać przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i solą mąkę oraz mleko. Dodać aromat i bakalie, wymieszać. Dużą formę na babkę (z kominem) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą, przełożyć ciasto (nie więcej niż do 3/4 wysokości formy) i wyrównać powierzchnię. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C ok. 60 min.. Po przestudzeniu polukrować i ozdobić owocami.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robiłam z małą modyfikacją.Była pyszna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Ewa, jestem bardzo ciekawa tej modyfikacji - żaden przepis nie jest tak dobry żeby nie można było go poprawić więc może skorzystam?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ale śliczne są te kwiatki ananasowe- bardzo fajny pomysł :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Uwielbiam ananasy więc zapisuje przepis do spróbowania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetna babka
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zjadłabym z tymi ananasami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !