Sposób przygotowania

W garnku smażymy dużą cebulę tylko 5 minut. Następnie sparzyć wszystkie pomidory obrać je i pokroić w duże kawałki , pomidory dodać do cebuli , zalać bulionem i gotować 15 minut. Tortellini wrzucić na posolony wrzątek i chwilkę pogotować i odcedzić . Cukinię oczyścić i pokroić w półcentymetrowe paski . Zupę przyprawić solą pieprzem świeżo zmielonym kolorowym na 5 minut przed końcem dodać pokrojone w kostkę mięso i plasterki cukini . Zupę rozlewamy na talerze i do każdego talerza włożyć porcję pierożków i przybrać gałązkami świeżej bazylii albo pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    ciekawa propozycja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super pomysł z tortellini

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !