Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
jajko 3 szt
cukier wanilinowy 1 szt
likier pomarańczowy 30 ml
pomarańcza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy

Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczowym.Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z proszkiem budyniowym.Wlewać sok z żelatyną ciągle mieszając.Rondel ustawić na garnku z wodą na małym ogniu.Mieszać ,aż krem zgęstnieje (nie gotować).Wystudzić.Z białek ubić pianę i wymieszać z kremem.Pomarańcze obrać i pokroić na cienkie plastry.Szklane naczynie wyłożyć plastrami pomarańczy i zalać tężejącym musem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1221 16.05.2013 12:54
świetny przepis :)
anemon 14.12.2012 13:11
Smaczny pomysł na pomarańczowy deser.
Krystyna32 08.09.2012 10:38
super
smakoszek 18.01.2012 15:45
super
misia53 17.08.2011 00:22
i ja też
IZABELA29 25.07.2011 10:47
z chęcią bym go zjadła
Ania67 07.07.2011 20:40
to jest to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak