Sposób przygotowania

NADZIENIE; jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Następnie oprószyć cukrem cynamonowym, dodać posiekane orzechy oraz rodzynki i wszystko razem wymieszać.CIASTO;mąkę połączyć z jogurtem jajkiem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, a następnie zagnieść jednolite ciasto i podzielić je na dwie części. Pierwszą część ciasta rozwałkować i wyłożyć na dno i brzegi formy. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi, a następnie rozłożyć nadzienie z jabłek. Rozwałkować drugą część i przykryć nią jabłka. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i ponakłuwać widelcem. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !