Sposób przygotowania

7 jaj ugotować na twardo. Z pozostałych składników zagnieść ciasto. Zaczyn z drożdży: 2 łyżeczki cukru ucierać w niewielkiej ilości ciepłego mleka - wlać do dołka w przesianej mące, gdy zaczyn wyrośnie, dodać pozostałe skłądniki. Wyrobić ręką. Pozostawić do wyrośnięcia. Podzielić ciasto na 7 części, formować wałki, zagiąć je na pół, w zagięciu ułożyć jajko ugotowane na twardo w skorupce, a końce dekoracyjnie zapleść. Po wierzchu ciasto posmarować rozmąconym jajkiem, uważając by nei posmarować skorupki. Piec do momentu kiedy ciasto nabierze złotego koloru. Po upieczeniu na jajkach namalować buzie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !