Sposób przygotowania

Do gorącej wody wkładamy rodzynki by namiękły.Masło kroimy na drobne kawałki,cebulę obieramy kroimy w półplasterki i smażymy na maśle 10 min nie rumieniąc,dodajemy umytą wątróbkę solimy i smażymy 5 min mieszając,na minutę przed skończeniem smażenia doprawiamy pieprzem.Zawartość patelni miksujemy w blenderze dodając stopniowo masło aż powstanie jednolity gładki mus.Formę do ciasta wykładamy plastikową folią nakładamy 1/3 musu posypujemy odsączonymi rodzynkami,nakładamy następną 1/3 musu i znowu przesypujemy rodzynkami na wierzch nakładamy resztę musu.przykrywamy szczelnie folią i zostawiamy w lodowce na 24 godziny.Podajemy z chlebem i korniszonami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawy przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !