Sposób przygotowania

CIASTO;margarynę roztapiamy, dodajemy mleko i oba cukry. Zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy, dodajemy po żółtku. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy. Mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Formę 24 na 35-cm. wykładamy pergaminem. Wkładamy najpierw jasne, potem ciemne ciasto. Posypujemy połową jagód. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. PIANKA;galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku i studzimy. Śmietanę ubijamy i mieszamy z tężejącymi galeretkami. Wykładamy na ciasto. Posypujemy resztą jagód i schładzamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    Brzmi ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    senninha

    rewelacja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !