Sposób przygotowania

Rabarbar myjemy i ściagamy z niego skórkę.Kroimy w drobne kawałki i zasypujemy 4 łyżkami cukru.Odstawiamy na godzinę aby puścił sok.

Zpodanych składników zagniatamy ciasto.Wykładamy nim dno wyłożonej papieram formy.

Rabarbar odsączamy i układamy na cieście.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut.W tym czasie ubijamy 4 białka z cukrem i łyżką budyniu w proszku.Wykładamy pianę na podpieczone ciasto,posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy jeszcze na 30 minut do piekarnika.

Najlepiej sie kroi,gdy jest dobrze przestudzone.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Niezłe ciacho!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Uwielbiam rabarbar,a to ciacho wygląda powalająco.
  • -1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Akurat na sezon - lubię rabarbar
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda pysznie. Do zrobienia, koniecznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ale extra ciacho
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !