Sposób przygotowania

Cukinie obieramy ze skorki, przekrajamy na pół, a potem wzdłuż na 4 części. Powinny wyjść nam dość cienkie paseczki. Tak pociętą cukinie gotujemy 3-5 min w osolonej lekko wodzie. Odsączamy.

Wypanierowaną w bułce tartej cukinie smażymy na oleju na złocisty kolor. Usmażone paseczki układamy w żaroodpornym naczyniu posypujemy serami startymi, sola, pieprzem i zapiekamy około 10-15 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    a mi też na myśl przyszło by napisać, że fajne ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Moja mama nie wie, co właśnie zrobić z cukinią. Przepis dobry :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawy przepis a cukini mam jeszcze sporo
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    niezły pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    robię cukinie i wypróbuję i tą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super polaczenia
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    cukinia i ser - pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealna na kolację
  • 0
    original
    Opublikowano

    Michał2

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    Bardzo lubię cukinię, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam. W sezonie muszę wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !