Sposób przygotowania

Kwiaty zbieramy w pogodny dzień. Wodę gotujemy z cukrem i kwaskiem, a następnie wrzucamy kwiatu i gotujemy jeszcze minutkę. Odstawiamy do wychłodzenia, po kilku godzinach przecedzamy syrop od roślin, a następnie przelewamy do słoiczków. Syrop pasteryzujemy ok. 3-5

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zawsze mi się podoba taki syrop tylko nigdy nie miałam odwagi ,aby sama się za niego zabrać .
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w tym roku w końcu w sadzie zasadziłem czarny bez także za kilka sezonów przepis się przyda ;o). Przepisu na nalewkę nie masz? :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    interesujące, ciekawa jestem jaki ma smak;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !