Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić z wodą i szczyptą soli na sztywno,dodać cukier i ubijać do uzyskania białej bezy.Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać,połączyć z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia,na koniec dodać olej i delikatnie połączyć .Ciasto wylać do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia,pieczemy w temp 170st około 25-30min .
Pianka jogurtowa:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno. Jogurt ubić z zimną galaretką i delikatnie połączyć z ubitą śmietanką, na koniec ostrożnie wymieszać z jagodami. Zimne ciasto przekroić na dwa placki na dolny wylać gęstniejącą masę i przykryć drugim,schłodzić .Przed podaniem posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pysznie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda przesmacznie;):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !