Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skorki,przepoławiamy i usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy na cieniutkie plasterki.Jabłka gotujemy powoli przez 10 minut z mniej niż 1/2 litra wody,białym winem,,skórką cytrynową,laską cynamonu i połową cukru.Jabłka wyjmujemy,do garnka dodajemy żelatynę i podgotowujemy,dodajemy białko i jeszcze raz zagotowujemy.Wyjmujemy laskę cynamonu i skórkę cytrynową,mus jabłkowy przecieramy przez sito i mieszamy z rodzynkami.Cząstki jabłka układamy na talerzach i nakładamy na nie mus jabłkowy.Ozdabiamy skórką z jabłka,posypujemy resztą cukru i wstawiamy do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !