Sposób przygotowania

Do zimnej wody wrzucamy skórę z boczku i rozpoczynamy gotowanie. Gdy się zagotuje dodajemy liść laurowy, pieprz kolorowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 minut. Następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę (najlepsza byłaby jak najbardziej sucha), poszatkowane liście lubczyku, majeranek i dodajemy barszcz biały (możemy wcześniej rozrobić go w letnim wywarze lub z odrobiną wody). Całość gotujemy ok. 10-15 minut. Zupa jest idealna do popicia. Można również podawać z jajkiem i zabieloną śmietaną. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pogratulować ! pięknie Ci wyszedł:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam taki barszczyk!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ja też takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    czuję ten wspaniały smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    świetne zdjęcie ! A i barszcze na pewno pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    pychota, i jaki prosty :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pi?kne zdj?cie, a? chce si? zje?? takiego barszczu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marinia

    jedna z moich ulubionych zup :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    masz talent zarówno do gotowania jak i do fotografowania;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ulaaa

    smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !