Sposób przygotowania

Posiekać wszystkie składniki ciasta nożem, a następnie zagnieść ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki. Ciastem wylepić dno formy o wymiarach 21x32 cm. Ciasto nakłuć widelcem.

Do środka włożyć arkusz papieru do pieczenia, wsypać fasolki przeznaczone wyłącznie do pieczenia.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Piec ciasto 15 minut, następnie ostrożnie usunąć pergamin oraz fasolki. Piec kolejne 5 minut. Odstawić do przestygnięcia.

Rabarbar umyć, oczyścić z włókien, pokroić na kawałki o długości 2 cm, wymieszać w misce z trzema łyżkami cukru i odstawić na 2-3 godziny, aby puścił sok. Następnie odsączyć na sitku.

Wystudzony spód ciasta posypać wiórkami kokosowymi, wyłożyć rabarbar. Wstawić do nagrzanego do 170*C piekarnika i piec 30 minut. Ciasto wyjąć i odstawić do wystudzenia.

Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na wystudzonym cieście. Odstawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    anemonku idziesz jak burza ....takiej wersji jeszcze nie znalam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wygląda rewelacyjnie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Szkoda tylko że sezon na rabarbar nie trwa cały rok :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Fajny:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne ciasto, bardzo lubię rabarbar i wykorzystuję sezon rabarbarowy na maxa
  • 1
    original
    Opublikowano

    indi

    ale apetycznie wygląda, paluszki lizać :P
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciasto dawno zjedzone a ja do kawy chętnie bym zjadła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie odmówię takiego placuszka...
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny choć teraz coraz rzadziej robię placki z rabarbarem wynika to z jego braku.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię placki z rabarbarem szkoda że do wiosny daleko bo narobiłaś mi ochoty
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ale pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    Uwielbiam wszelkie ciasta z rabarbarem
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda wspaniale, lubię kruche placki z owocami
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny taki bardzo lubię,ale nie robiłam go z galaretką?na pewno wypróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne takie ciasto a obecnie sezon na rabarbar
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Dzisiaj się za niego zabieram. Aż mi ślinka cieknie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    @joanna__s, w takim razie trzymam kciuki i mam nadzieję, że ciasto będzie Ci smakowało.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    wygląda przesmacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !