Sposób przygotowania

Na ciasto margarynę utrzec na białą masę z cukrem i cukrem waniliowym .Dodac 1 jajko i dobrze mieszac.Następnie dodac mąkę i zagęstnik ,dodawany po łyżeczce do masy .Pozniej pod koniec ubijania migdały.Ciastem napełnic szprycę z ząbkowaną końcówką ,wyciskac paluszki długości 5 cm bezpośrednio na blachę do pieczenia.Piec w nagrzanym do 200 * C piekarniku przez 10 -15 minut.

na polewę
włożyc do garnuszka ,zanurzyc w kąpieli wodnej i podgrzewac na wolnym ogniu stale mieszając ,aż się roztopi ,spryskac kuwerturą zimne paluszki.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne ciacha dla dzieci
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie tylko dzieci lubią ciasteczka:) ja też!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    i dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ja też lubię takie ciasteczka
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !