Sposób przygotowania

Mięso pokroić. Pory i pieczarki umyć, pokroić, poddusić na maśle z posiekanym czosnkiem przez 15 minut. Dodać pokruszony ser, natkę, sól i pieprz. Masę zdjąć z ognia, połączyć z kurczakiem. Rozmrożone ciasto rozwałkować na prostokąt, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nadzienie ułożyć wzdłuż, na środku ciasta, pozostawiając 10 cm. marginesy ze wszystkich stron. Boki ciasta ponacinać ukośnie co 2 cm. . Krawędzie posmarować rozmąconym jajkiem. Pasli ciasta spleść nad nadzieniem w warkocz. Zlepić dolne i górne krawędzie. Posmarować resztą jajka. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni, na rumiano. Ostudzony pokroić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    fajnie to musi wyglądać i smakować szkoda że niema zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !