Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche wianuszki z galaretką porzeczkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
cukier puder
sól
cynamon
jajko
śmietana
mąka
siekane migdały
galaretka porzeczkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche wianuszki z galaretką porzeczkową

Miękkie masło, cukier puder, sól i przyprawy zagnieść.Dodać 2jajka , śmietanę i mąkę.Ciasto zagnieść w małych porcjach i odstawić na godzinę do schłodzenia .Każdą porcję rozwałkować na placek grubości 3 mm.Wianuszki wykrawać okrągłymi foremkami , ułożyć na blasze i schłodzić, posmarować jajkiem , posypać migdałami i piec 10 minut w temp. 180 stopni. Połowę wianuszków ułożyć na tacy dolną stroną do góry, posmarować galaretką i przykryć resztą wianuszków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 06.06.2011 12:19
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak