Sposób przygotowania

Marchewki obieramy i myjemy. Kroimy w duza kostke. Zalewamy woda 1 cm ponad poziom marchewki. Dodajemy maslo i gotujemy do miekkosci. 3 lyzki maki mieszamy z ok 1/2 szklanki wody i wlewamy do marchewki. Mieszajac gotujemy az zgestnieje. Doprawiamy sola i pieprzem. Wsypujemy natke. Mieszamy.
Jajka rozklocamy, doprawiamy pieprzem i czosnkiem. Sezam mieszamy z bulka.
Fileta myjemy i osuszamy. Przekrawamy w poprzek na dwa kotlety. Obtaczamy w mace, jajkach i sezamie. Smazymy z obu stron. Podajemy z marchewka i ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !