Sposób przygotowania

1. Biszkopt: białka ubij na sztywno, dodając cukier. Dodaj żóltka, przesiana mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (tortownicy). Piecz 20 -25 min. w temp. 180 stopni. Ostudź, przekrój na dwa krążki.
2. Beza: Białka ubij, pod koniec dodając wiórki kokosowe i cukier. Formę wyłóż papierem do pieczenia, rozsmaruj pianę. Piecz w temp. 130 stopni, aż się zarumieni.
3. Masa: budynie wymieszaj z niwelielką ilością soku jabłkowego. Resztę soku zagotuj, wlej mieszankę. Ugotuj budyń.
4. Połowę masy rozsmaruj na spodnim cieście, przykryj drugim krążkiem. Rozsmaruj resztę masy. Przykryj bezą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !