Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać. Wołowinę ugotować, a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa. Cebulę obrać i drobno posiekać.Ziemniaki podzielić na pół.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce(jak na bliny), odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i odrobine soli - z tych składników zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę tartą i jajko. Doprawić do smaku.
Z tak powstałego ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki - pyzy. Gotować 5 min. ndo momentu wypłynięcia na wierzch wody.
Na patelni usmażyć kiełbasę z cebulką, pokrojone w kosteczkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !