Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy i obieramy ze skóry. Gotujemy wodę i gdy woda będzie się gotować wkładamy kurczaka, na tyle delikatnie żeby woda nie przestała się gotować. Dodajemy włoszczyznę, kucharka i solimy do smaku według uznania. Gdy mięsko będzie już miękkie, wyjmujemy z zupki. Wówczas dodajemy umytego i obranego kalafiora. Mięsko obieramy z kostek i kroimy w drobne cząstki. Gotujemy do miękkości kalafiora, czyli przez ok kwadrans.
Z racji tego, że kurczak jest bez skórki, kaloryczność zupy jest znacznie obniżona.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    moja ulubiona
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Robie identyczną, ale dodaje jeszcze ziemniaki. Pyszna taka zupka, zwłaszcza na taką jesienną pogodę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię taką
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    apetycznie wygląda
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super pomysl
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna !
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda świetnie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna zupka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dobrej zupki nigdy nie odmówię.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie i zdrowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna lekka zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !