Sposób przygotowania

Filety natrzeć solą, obtoczyć w jajku i mące, usmażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone ułożyć w wysokim szkalnym naczyniu i układać warstwami: papryka konserwowa pokrojona w cienkie plastry, cebulą w półksiężyce, ogórkiem pokrojonym w słupki. Ostatnia warstwa ma być warzywna. Zalać sosem przygotowanym z : z zagotowanej wody, oleju, przecieru, przypraw i octu. Cała ryba powinna być zalana sosem. Odstawić do lodówki po ostygnięciu na 2 dni. I podawać na zimno z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię taką rybę ale nie sandacza.bo go nie mam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !