Sposób przygotowania

Warzywa oczyść, pokrój na kawałki. Kurę oczyść, podziel na porcje. Włóż do zimnej, osolonej wody. Dołóż połowę warzyw. Doprowadź do wrzenia, gotuj na wolnym ogniu przez ok. 3 godziny. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wątróbki drobiowe oczyść, umyj, zmiksuj.
Zmiksowaną wątróbkę przełóż do miski, wsyp bułkę tartą, dodaj czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj na jednolitą masę. Gotowy rosół przecedź, dodaj resztę warzyw, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut. Z masy wątróbkowej uformuj wałeczki. Wrzucaj je do gotującego się rosołu. Gdy wypłyną na wierzch, do zupy dodaj posiekaną natką, ewentualnie dopraw do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny rosołek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kucharz11

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !