Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho świąteczne śmietanowe
Po przestudzeniu biszkopt przeciąć na trzy placki.
Każdy z nich nasączyć sokiem z brzoskwiń.
W gorącej wodzie rozrobić galaretkę i schłodzić.
Śmietanę ubić prawie na sztywno ( musi być bardzo dobrze schłodzona ), pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i chwilę jeszcze ubijać.
Na pierwszy placek wyłożyć dżem i część masy śmietanowej, przykryć drugim plackiem.
Na tym placku ułożyć kolejną warstwę masy ( część zostawić do posmarowania ścianek ciasta dookoła ) a następnie pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Przykryć ostatnim plackiem i całość lekko docisnąć.
Resztą śmietany posmarować dookoła ciasto, polać wierzch polewą i obsypać posypką boki i górę ciasta.
Na koniec posypać ciasto perełkami, gwiazdkami i śnieżynkami cukrowymi.