Sposób przygotowania

Rabarbar obrać,pokroić na kawałki i zasypać cukrem.Odstawić na noc.Następnego dnia usmażyć z rabarbaru konfiturę i połączyć z likierem pomarańczowym.Ciasto pokroić na jednakowej wielkości trójkąty.Na każdy nałożyć porcję konfitury.Trójkąty delikatnie zwinąć,formując rogaliki.Przed pieczeniem posmarować żółtkiem i posypać cukrem.Piec 20 minut w temp.210 st.C

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pomysłowo i pysznie ,nigdy z rabarbaru nie robiłam konfitury
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wspaniałe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na szybki deser.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dobrze,że jest to ciasto francuskie,szybko można zrobić takie cudeńka.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne do kawki
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie zapomniane ,dawno nie robiłam..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !